Sunday, 15 December 2013

Cara Nak Tahu Orang Curi Gambar Kita ?


Klik untuk tumbesaran


Tips ni rasanya berguna kot bagi orang-orang kat luar sana. Benda ni biasanya terjadi bila ada yang curi gambar kita secara senyap2 then buat yang bukan2. So malam ni BCC nak bagi tips untuk tahu berapa orang yang curi gambar kita sama ada di blog atau pun facebook.

1. Pergi ke TinEye
2. Pilih salah satu untuk masukkan gambar di antara Upload you image atau Enter image address. Macam yang tertera dekat gambar atas tu.
3. Then click SEARCH atau ENTER
4. Nanti korang akan dapat jawapan berapa orang yang curi gambar korang tu :D

Meh join Dua GA Ohsem ni.

Banyak hadiah menanti anda

2 comments:

syahirah said...

tips yg berguna. thanks for sharing

Nadia Johari said...

bagus tips ni..