Monday, 11 November 2013

Tutorial Letak Button Like Fanpage Dalam Entry



Selamat petang dan salam sejahtera. Okay, maybe ada yang dah tahu cara ni & maybe ada yang belum tahu tutorial ni. Dedeq tanya macam mana nak letak button like dalam GA/Segmen yang biasa kita buat tu..
Contoh dia mcm kat bawah ni.. Like sekali tau



1. Pergi dekat SINI

Klik untuk tumbesaran

2. Tengok gambar atas ni, ikut macam mana CH buat ya. Bila dah siap semuanya. Click Get Code.
3. Bila dah click Get Code tu. Ada keluar 1 popup. Korang pilih IFRAME.
Klik untuk tumbesaran.

Eh.. Nanti dulu. Belum siap lagi. Ni cara letak dalam entry pulak. Bila korang dah copy semua coding tadi tu. Pergi dekat blogger.com. Macam biasa, pergi dekat new entry. 

4. Pastekan code korang diruangan HTML.. HTML tau.. Bukan COMPOSE. Macam gambar kat bawah ni.

Klik untuk tumbesaran.

5. Dah letak coding tu macam tu.. Cuba preview. Kalau menjadi. Letak lagi satu code pulak. Tak perlu letak <br> dekat <iframe> terakhir tu.. Then siap lepas tu save.

Selamat Mencuba.

4 comments:

NurShabrina said...

akk, kalau follow twitter pulak ?

azifah yazid said...

suka entry ni,,,,

dah lama follow sini ,,,,

http://www.geeazielove4eva.my/

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Done follow ...

farhana effa said...

Salam perkenalan.. jemput visit n follow me back :)
http://wwweffafarhana.blogspot.com/