Friday, 22 November 2013

ChurpChurp : Tutorial Submit Draft


Assalamualaikum. Selamat petang & Salam Sejahtera.

Sebelum ni CH ada update pasal submit draft dekat FB. Tapi post tu dah dipadam.. Ada yang request buat tutorial ni. Mintak ajarkan macam mana submit draft ni & apa itu submit draf? Okay, macam yang CH tunjuk dekat gambar atas tu. Itu la submit draft. Submit draft ni bukan senang nak dapat. CH sempat dua je hari tu. Then tunggu sebulan macam tu baru dapat submit draft yang baru ni. Submit draft ni tak macam yang lain. Yang lain korang kena share iklan bukan? Submit draft ni dia dah sediakan earning kat situ. Kalau RM7.00, RM7 tu la korang dapat nanti.. Macam CH punya, RM3.70 je. Macam mana nak dapatkan earning tu? Meh tengok tutorial bawah ni.

1. Log in Churpchurp korang
2. Pergi kat SINI.
3. Korang akan nampak Social Seeding dan yang merah tu Submit Draft.
4. Klik Submit Draft tu dan akan keluar macam gambar bawah ni. 

Klik untuk tumbesaran

5. Bila dah keluar macam ni. Klik kotak merah yang tulis "SEED" tu. Then dia automatic turun kebawah dan akan jadi macam gambar bawah ni.

6. Ayat tu nanti dia sendiri yang buat. Korang just Send Draft je. Nanti bila iklan tu dah takde kat ruangan utama. Korang boleh check kat bahagian earning korang. Tengok gambar bawah ni. Ni yang CH dapat dulu. 2biji sekaligus.

Yang atas tu social seeding, then yang bawah tu social share yang biasa kita share tu. Selamat mensubmit semua.. Nanti CH bagi tips macam mana nak earning cepat naik. Kalau tips tu CH just share dekat fanpage or facebook je. :D

6 comments:

Choi•Minho情™ said...

Social Seeding nie best sebab earning dapat banyak, tapi payah nak dapat.

Mailey Jayley said...

huhuu mai punya rm8 dy bg..

husna zahidi said...

xde akaun churp churp..ada 8share je..hehehe..

aien hermionie said...

totorial nie mmg best!!

~emi~ said...

Haritu ada send draft jugak. tapi x dpt earning pun. walaupun social seed tu dah takde.huhuu

~emi~ said...

Awak, kita dtg blogwalking kat blog awak lagi. Dah tak tahu nak komen apa. Tp tadi check churp2, dah ada la rm1.10 utk social seeding. Heee



btw jom singgah blog sy :)