Monday, 22 April 2013

Tutorial Clear Cache and Cookies


*pinjam dari page wanny*

Selamat petang semua. Arini rajin sikit nak buat tutorial. Jap lagi nak buat dadih lak.. hihihi.. Okay, Kebanyakkan ramai yang buat Mini GA, Segmen or Exchange link kat blog. So sebelum korang klik mana-mana iklan yang disediakan tu. Korang kena clearkan cache and cookies dulu. Baru iklan yang korang klik tu masuk duit.. SD harap korang faham ngan tutor ni.. Okay now, lets start this tutorial. Cara dia sama je okay. Google chrome akan keluar tab baru.. Kalau mozila firefox akan keluar sebelah kiri laptop.. Macam gambar bawah ni..

Klik untuk tumbesaran

Google Chrome
1- Tekan Ctrl + Shift + Del
2- Nanti akan keluar tab baru and akan keluar macam gambar kat bawah ni..
3- Keluar 1 popup kecil. And ikut macam mana SD buat ni


5- Dah klik semua.. Tekan button Clear browsing data tu.. Kalau nak tengok ada lagi ke tak. Tengok sebelah kiri korang ada History, Extensions and Setting kan? Korang pergi kat history, tengok ada lagi tak. Korang buat macam yang korang buat tadi..

Mozila Firefox
1- Tekan Ctrl + Shift + Del
2- Akan keluar 1 popup di sebelah kiri korang.



3- Tukarkan yang time range to clear to dari Last Hour ke Everything
4. Tick macam mana SD tick kat dalam gambar tu then tekan clear now. 

SELAMAT MENCUBA.

6 comments:

nurul ezzatie zulkarnain said...

buang yang ada lambang infinity tu jer ker ?

Soldier of Allah said...

as salam , blogwalking here jom join , ni first segmen :)

http://cokielatmaness.blogspot.com/2013/04/segmen-i-love-you-mom.html

Syazwani Afandi said...

salam petang.. jemput join segmen ---> http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/04/mini-giveaway-by-nurulfhmt.html

Linda said...

kenapa mcm xklua pon window yg ni 4 tu ye...

Norhasniza Khalid said...

nanti mama cuba.. hihi

jbs said...

terima kasih. dah clear semua