Tuesday, 5 March 2013

Tahap Kesabaran Telah Meletus


Kebabooommm.. Meletus tu.. Nak tahu kenapa? Hawa ade beli barang on9 dari 1 facebookers ni. Masalahnya, perlu ke dia buat macam tu.Entah berapa orang dah dia buat macam tu. Tahap kesabaran wa dah memang mencecah 180% dah ni.. Adik wa yang order barang lambat sikit dari wa, dah sampai pon kat umah.. Wa punya sampai sebulan. Sampai wa fed up terus suh my mom tanye dia. My mom tanye la "kakak beli barang apa?"..Wa jawab wa beli OBUSE LIP TINT.. Korang tau kan apa itu obusetint tu.. tak tahu tgk gambar bawah ni.. 


Haaa.. Benda nila..Sekarang ni kan ramai gilakan style korean.. So wa beli la benda ni. Korang, kalau setakat lambat 3,4hari tu xpe la.. Kira okay lagi. Ni sebulan.. start raya cina aritu. Duit dah bank in kan dh pon..Patut ke dia buat macam ni kat orang. Pastu suruh la mama wa tanye orang tu. dia cakp wa tak bagi detail sebab tu tak hantar. Kepala lutut dia tak bagi. Apa guna dia dia mintak detail ngan wa dia cakap akan pos hari ni (11/02/2013isnin).. Then rabu baru ni.. mama bg detail lagi.. tadi wa tanye mama.. Pompuan tu ade bagi respon tak? mama tanye wa balik.. barang tu tak sampai lagi ke.. kalau dah sampai takde la wa tanye mama. 

Aku bab2 main duit ni.. Memang wa pantang !! Tunggu lagi untuk 3,4hari ni..kalau van pos laju tak sampai.. memang wa FIRE lu.. siap kau.. !! Geram nyah.. Ape perasaan korang kalau korang kena macam ni.. Marah tak? dia tu bukannya duk jauh.. KL tu je pon.. pos arini, esok sampai dah. tapi ni cakap pos harini.. dh sebulan tak sampai2 lagi.. ape ke bende macam ni.. Dia tak pos.. tengok la.. number account bank dia ade ngan wa.. Barang wa xsampai.. Surat saman sampai umah lu... Tunggu kau.. hahaha.. okay dah. bye. assalamualaikum.. 

owh ni facebookers tu.. Miera Lens Booth .. Beb, nak berniaga kena ikhlas. Jangan makan duit orang kalau barang tak sampai2 tapi duit dah dapat.. HARAM namanya.. Ingat tu.. ALLAH tak suka orang macam tu..

Ehem.. Jangan lupa always Pray For Sabah 
Sayang korang semua.. :*

7 comments:

Seneorita Baharin said...

ishh teruk betul kan, kalo mcm tu xyah bisnes la...huhu...xpe2 sabar ye SD...nnt kalo die buat mcm 2, org pun xnak beli dkt die..Allah kan ada...sabar ye dear..

Affy Martin said...

PRAY FOR SABAH

Dianaa said...

pergh! sampai sebulan? lama tuuu kak. FD baru tengok fb dia. ada orang lain pun kena tipu kot. ish2. lain kali akak beli kat satu online shop ni. akak baca entri FD yang beli tomatox tu. dia ada jual lip tint juga
www.fatindiana.com

!! SuperWaaa !! said...

@Seneorita Baharin ni baru 180.. kalau tahap kesabaran dh tahap 200 tu, mmg xleh nak kate ape dah.. dia kene siap sedia ah.. yeah that's right.. Allah sentiasa ada dimana2.. cheewaahh, ayat.. hehehe

!! SuperWaaa !! said...

@Affy Martin jyeah.. always pray for sabah.. walaupun sy bukan org sabah.. :D

!! SuperWaaa !! said...

@Dianaa tu la..mmg lame.. akk pun dah ushar dh page yg FD beli tomatox tu.. bila akk tengok FD nye dh post kt fb td.. akk rse macam nak order ngan dia la lepas ni.. haish.. ade jugak org mcm ni. xptut betul.. sian kt org yg order dgn dia tu..

Anonymous said...

Kak sama la dengan saya .. Lens saya ta dapat lagi . Dia punye reason nak kawen . Hish !! Da 3 weeks tunggu lens saya niy ! . Janji kena la tepati .. Kawen tu tolak ke tepi .. Org tunggu lens nii . Hishh ! Sakai much laa !