Sunday, 24 March 2013

Segmen: Jom pilih Hadiah Terpaksa Dibatalkan ??



Pengajaran Buat Semua Blogger-Blogger Sebelum 

Join GA/Segmen



Segmen tu terpaksa dibatalkan?? Nampak da kat situ dia tipu.. Kalau bnda tu btul.. Dia akan teruskan.. Bkan dibatalkan.. Nak tau knapa dia batalkan? Sbb SD ugut dia.. SD cakap kalau hadiah Samsung notand iphone tu btul-btul ada dia kna publishkan komen SD.. Kalau dia tak publishkan komen nmeans korang tahula apa jawapan dia.. Dah terbukti bukan? 

Lagi 1 orang yang batak hadiah ni adalaorang yang join segmen tu.Untuk pengetahuan kamu kan.. Kami yang lain tak BATAK hadiah tu.. Blogger famouse macam FD, Lyssa, Nabila Medan n sekufu dengannya la.. Tak penah lak SD tengok dorang buat segmen hadiah macam tu.

UPDATE!! - Sumber dari FD

Budak tu dah aktif semula blog dia dan dia create another segmen :) tapi hadiah lain.

Pilihan Hadiah:

- rantai moustache

- topup rm3

- button badges

- kertas ucapan
- bear rilakkuma



Cbox budak tu kena bash :3

Betul juga tu. Smart phone tu kena kebas ke dik? Hihi ^^v

Berani Kerana Benar.. Takut kerana salah.. So, nampak sangat kamu salah kat situ.. Jadi takyah la nak kata orang batak ke apa.. Terima la apa orang kata kat kamu tu.. Kalau hadiah tu betul2 ada.. tunjuk kan kami GAMBAR-GAMBARnya.. bukan hanya sekadar menaip kat blog. Tapi xde hadiah.. Kaya betul nak bagi gadget2 camtu.. Kalau camtu SD pon nak wat segmen.. Bagi TV LCD 40000inci.. Agak2 nak menipu dik.. 

tak terkata aku bla tgk smua ni..



38 comments:

hamizah hanafi said...

akak join ke GA tu ?

ANa Ahmad said...

huhu dia nak famous tu,,bg la dia famus kejap :D

Dianaa said...

eh FD baru je post pasal ni. haha xD
batak lah sangat en kak

Hawa Syazana SD said...

@hamizah hanafi Tak dear, akk x join.. Tp ksian kat org lain..

Hawa Syazana SD said...

@ANa Ahmad kalau camtu SD nak pemes gak la.. nak bg hadiah TV LCD 4000inci.. kikikiki..

Hawa Syazana SD said...

@Dianaa Kan.. BATAK dikatanya kita ni..

Aimi Rahim said...

entah hape-2 je . dah nampak sangat tipu . kalau betul , kenapa takk teruskan je ? Buktikan yang benda tuh betul . Kantoi sudah ~ ^^

Alyn Roslan said...

masa tengok senarai hadiah ni, alyn pun dah ragu2, betuk ke ni..:D

Sherlyanna angiela Martin said...

biar betul ni??? saya sudah join tapi mahu di batalkan.. rugi la macam ni.. tak apa la.. yg penting sy dpt pengajaran.. :)

Anis Farhana said...

Dia yang nak buat ga pastu cakap orang batak hadiah. apakah ???? -.-

Nieyxzha Hassan said...

Budak2 ni..orang nak bloggig..diaorg sibuk nak blogging jugak..org buat segmen..sibuk buat segmen jugak..pastu nak marahkan org yg nak join pulak ??

Erah said...

ada jga bdk mcm ni..bdk ni sma skolah dgn adik sya..haha...mcm2~ tpi tdi sya skodeng blog dia..dia dh aktifkan blik segmen tu tpi hdiah dh tkar -.-

IeZwa RazK II said...

SD,nak mintak kebenaran untuk share pasal ni kat fanpage boleh tak?:)

Aireyn Ashra said...

Terselah nampak penipuan kat situ tak tau la kalau ade org join lagi GA dia yg baru tu :D

Seneorita Baharin said...

lol lagu ni pong ada eyh..hishh3..xsure join ke x segmen ni,rasanya mcm join je...

SITI NAJWA said...

Batak hadiah ? Erghh , terasa gila hati nie . Smpai hati cakap macam tue . Sakitnyaaa :( Dia dah aktifkan balik tapi hadiah jadi lain dah .

Baiyah said...

Baru terbaca kisah ni kat Blog FD..
Susah jygak nak percaya..hadiah mahal sngt..

Nor Aznida said...

alhamdulillah xjoin.. kalau xsah2 kne tipu.... kuikui

Anonymous said...

nasib terbaca post nie . huwaaaaa . ditipu la . tu la tak pikir panjang . tengok hadiah macam tu terus ajaa join . sedihhh :(

ARI SHAWOL said...

Oih ? Batak hadiah ? Apakah -,- Baru nak join tapi tak sempat daa.

As Lin said...

http://mohamadsolehin.blogspot.com/2012/09/blogger-penipu.html?m=1

Just nak kongi info..korang rasa ni penipu yg sama ke??'... Thun lpasnya cerita...=.='

kopi pasta said...

LOL...dunia blogging yg melucukan =.='

nampak sangat sangap nak menang hdiah tu sampai hentam dia sebegitu sekali...

Mohd Zuhri said...

dia memang kaki penipu

Cik Atynn said...

Alahai, budak2 kak..

jemput baca :)
http://atinbiah.blogspot.com/2013/03/jujur-kalau-nak-buat-segmen-contest.html

Soldier Of Allah said...

mendape au budok neh . macam dia tu anak najib nak bagi iphone . opss sory datuk najib . hehe . dia kekurangan kasih sayang tu , wuwuwuw . sian dia . tsk tsk

SemuanyaOK ^^ said...

kasar nya dia kene bash..tak baik sungguh...
tpi tipu tu memang of coz salah...
semoga dia diberi kesedaran...

salam perkenalan...follow kat blog ni..hohoho

raihana natasha said...

puisshh, sys .. nasib baik saya terbaca entry ni.. huuu , ade jugak bdk mcm ni kan .. : D

Yumida Huda said...

moga dia mendpt pengajaran

Norvanida said...

Tertipu :(

vendettatraveller said...

haha kurang ajar punya budak . menipu je tawu .

amir rofie said...

Janganlah buat perkara-perkara yang tidak berfaedah.

Blog owner.. tumpang lalu ye. Nak iklan skit.

Kalau ada masa boleh lah join segmen contest ni. Ini tak tipu punya.. ini betul punya peraduan sambil tambah kenalan.

http://amirofie.blogspot.com/2013/01/muvsmc-prediction-contest-by-boar.html

Sekian, terima kasih.
:-)

EIQA said...

dah agak dah dia typu,,bingai jadi orang..nasib baiklah tak termakan nak join haritu..

Mime MF said...

yoshhh mcm ni pun hado ye?-.-

Soul Lee Hin said...

adeh! dia buat hal lagi ke. Tak serik betul.

Nik Ainaa said...

A'salam. want to say thanks because joined my giveaway and congratulation! You're one of the lucky. :)

http://nikainaa.blogspot.com/2013/03/pemenang-2nd-ina-giveaway.html

Bonda Qalish said...

hahaha...kalau akk...bg galaxy botol air je...hahaha...boleh kol sambil minum.. hikhik...jgn marah..

aien hermionie said...

ganas betol ayat2 diorang!!!! hehe.. jom join segmen aien.. nie yang betol2.. tak tipu.. tap.. x de r nak bagi smart phone..

http://www.aienhermionie.my/2013/03/giveaway-review-blog-by-aienhermioniemy.html

Ratu Lissa said...

tulah, mula-mula pun saya nak join. pastu macam ragu-ragu je.. nasib baik tak join lagi :P