Tuesday, 5 February 2013

Tutorial : Letak Banner Segmen/Giveaway Dalam Entry



Holla holli Cikembung Ciktembam sekalian.. Selamat malam.. hehe, ada request tutor dari atynsyera ni.. Kat sini Hawa nak buat tutor untuk new blogger. Meh kita turun bawah tengok cara dia

  • Cara Masukkan Banner Dalam Entry
1- Dashboard > Create New Post 
2- Ikut macam gambar bawah ni..

Klik button yang dalam kotak hitam tu. Nanti akan keluar satu pop up macam kat bawah ni.

Bila dia dah jadi macam ni. Korang ikut cara macam dalam gambar tu. Ikut satu-satu.

Okay dah siap untuk copy banner. Eh nanti dulu belum siap sepenuhnya lagi. Sekarang ni cara nak backlink kan link kat banner tu.. mcm kadang2 ada yang buat kat bawah banner tu "KLIK BANNER UNTUK JOIN".. Mesti pernah tengok kan, tipu la kalau tak pernah tengok.. So jom kita tengok cara seterusnya..


Klik untuk tumbesaran

Klik untuk tumbesaran 

Okay dah siap, apalagi.. save la.. So selamat bersegmen n mengjoinkan diri dalam mana-mana Giveaway :D

p/s :: haram kalau amik tutor ni awak cakap ni awak punya. Kalau nak amik la. Tapi creditkan kat Hawa okay.. Sayang korang

3 comments:

ATYN SYERA said...

terima kasih kak ;)

N-fiq :D said...

salam ..
sis yg 'klik utk tumbesaran' yg first tu tak nmpak la , sbb xjadi tumbesaran. yg bawah leh .. pless nak tgk ni ..

Bbwana adienia said...

thanx buat tutorial ni..info yang sangat baik..done follow..sudi singgah blog saya, http://www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq